Financieel onafhankelijk worden en minder werken

Blog Financieel onafhankelijk worden en minder werken

Als ze jou vragen of je financieel afhankelijk bent van anderen, wat is daarop dan je antwoord? Het kan zijn dat je geheel afhankelijk bent, bijvoorbeeld als je partner werkt en jij fulltime thuis bent voor de kinderen. Is dit dan ook wel wat je wil of zou jij ook wel eens financieel onafhankelijk willen zijn? Alles is mogelijk in deze maatschappij. Maar het kan ook zijn dat je nog geld krijgt van je ouders iedere maand, omdat ze het over hebben, maar je wil het graag zelf kunnen. Ga dan eens bekijken hoe je financieel onafhankelijk kunt worden, dit kan namelijk op heel veel manieren.

Minder werken ook dat kan

Het kan zijn dat je volop werkt, maar ook nog geld krijgt van anderen. Je wil dat het stopt je wil namelijk financieel onafhankelijk zijn en minder werken. Misschien wil je meer tijd hebben voor de kinderen, een hobby of andere leuke dingen. De reden maakt niet uit, waar het om gaat is dat je gaat bekijken wat de opties zijn. Welke kosten heb jij per maand en welke inkomsten moet je hebben? Dit is namelijk jouw uitgangspunt om financieel onafhankelijk te kunnen zijn. Dat is het bedrag wat je per maand binnen moet krijgen. Als dat bij jou alleen al binnenkomt, of nog meer, dan zou minder werken wellicht ook kunnen.

Niet alles uitgeven helpt ook

Vaak is het zo dat wanneer mensen geld hebben, dat ze het dan ook direct uitgeven. Het is beter om eens te kijken naar wat je zou kunnen sparen. Hierdoor wordt het leven ook een stuk makkelijker en zo kun jij dus ook geld overhouden en er later wat mee doen. Je hoeft dan geen extra uren te maken, nee je spaart en geniet nog meer van het leven. 

Recente berichten